• Home »
 • Blog »
 • 11 tips om ervoor te zorgen dat NIEMAND gaat dansen

11 tips om ervoor te zorgen dat NIEMAND gaat dansen

De meeste van onze klanten willen een gezellig dansfeest. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij helemaal geen dansfeest wilt. Daarom geven we in dit artikel 10 tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat NIEMAND gaat dansen! Handig toch?

Oh ja, mocht jij nou wel een dansfeest willen, gebruik deze tips dan als dingen die je zeker niet moet doen 😉 En huur een dj bij DjHuren.nl natuurlijk!

 1. Zorg dat iedereen lekker kan zitten. Want als mensen lekker kunnen zitten doen ze dat meestal ook.
 2. Als je dan toch zitplaatsen aan het regelen bent zorg je natuurlijk wel dat er een gezellig terras is, en dat er voldoende obers op het terras lopen zodat de gasten niet naar binnen hoeven voor hun drankjes.
 3. Uiteraard regel je dan ook een locatie zonder airco, want als het binnen meer dan 30 graden is gaat er natuurlijk ook niemand dansen. Zeg nou zelf, heb je al ooit iemand zien dansen in de sauna?
 4. Is het geen terrasweer? Boek dan gewoon een locatie die VEEL te groot is voor het verwachte aantal gasten. Oh ja, en de bar natuurlijk wel aan de andere kant van de zaal zodat de gasten daar blijven hangen. Of nog beter, zet de dj gewoon in een andere zaal dan de bar!
 5. Zet de ouderen zo dicht mogelijk bij de dansvloer. Dan kunnen ze alles goed zien. En klagen dat het geluid te hard staat.
 6. Daarover gesproken, zorg ook dat de locatie een geluidslimiet heeft van maximaal 85 db zodat de muziek de hele avond op achtergrondniveau staat, dan kunnen de gasten lekker blijven kletsen in plaats van dansen.
 7. Uiteraard zorg je ook voor zo’n sfeerloos mogelijke verlichting, en daar dan zoveel mogelijk van. TL licht doet het altijd prima.
 8. Als er dan onverhoopt toch gedanst wordt, leg het feest dan herhaaldelijk stil voor een leuke act, speech, spelletje of met-zn-allen op de foto momentje! Met een beetje geluk keren de mensen die aan het dansen waren dan niet meer terug naar de dansvloer.
 9. Over foto’s gesproken: een slideshow met foto’s doet het ook altijd goed! Iedereen gaat lekker naar het scherm staan te staren en dansen dus niet. Uiteraard zorg je dat je voor minimaal een uur aan verschillende foto’s hebt.
 10. Van foto’s kijken krijg je honger (nou ja niet zoveel als van dansen maar toch). Zorg dus aansluitend voor een lopend buffet of frietkar. Dat haalt de sfeer er gegarandeerd weer minimaal een uur uit.
 11. Huur een zo goedkoop mogelijk dj. Voor je 50e verjaardag of 25 jarige bruiloft uiteraard eentje die niet ouder dan 18 is zodat hij geen idee heeft van wat je gasten leuke muziek vinden.

Wil jij wel een gezellig dansfeest?

Reageren is niet toegestaan.