• Home »
 • Blog »
 • 50e verjaardag organiseren : zo doe je dat

50e verjaardag organiseren : zo doe je dat

Zie je binnenkort Sarah of Abraham? Dan wordt het tijd voor een groot feest! Daar hoort natuurlijk een verjaardag dj van DjHuren.nl bij, maar waar moet je verder op letten als je een feest voor je 50e verjaardag gaat organiseren?

De datum bepalen waarop je je 50e verjaardag viert

Het eerste wat je moet bepalen is op welke datum je jouw 50e verjaardag gaat vieren. Meestal zal dat rond je daadwerkelijke verjaardag zijn, maar als je echt een avondfeest wilt is het wel verstandig om het op vrijdag of zaterdag te doen zodat je gasten de volgende dag een beetje kunnen uitslapen. Wil je gewoon een gezellige middag met je vrienden en familie? Dan is zondags eventueel ook een optie, maar houd er in dat geval wel rekening mee dat de meeste mensen op tijd weer naar huis zullen gaan en dat een dansfeest lastig zal worden.

Thuis of in een zaaltje?

Als je eenmaal een datum voor je verjaardagsfeest hebt bepaald moet je nog besluiten waar je het feest geeft. Als je een groot huis of een flinke tuin hebt kun je overwegen om dat als feestlocatie te gebruiken, maar meestal wordt er gekozen voor een zaaltje in de buurt. Dat is vaak wel wat duurder, maar veel 50e verjaardagen worden gehouden in de zaal van het lokale café en dan vallen de prijzen vaak best mee.

Uitnodigingen voor je 50e verjaardagsfeest

Als je eenmaal besloten hebt waar en wanneer je je 50e verjaardagsfeest viert moet je dat natuurlijk zo snel mogelijk aan je gasten laten weten, zodat zij de datum kunnen vrijhouden in hun agenda. Je kunt gewoon een mailtje rondsturen of een Facebook event aanmaken, maar een echte uitnodiging per post is natuurlijk veel leuker voor zo’n bijzondere gelegenheid.

Wat moet er zeker op zo’n uitnodiging staan?
50e verjaardag

 • De datum dat je echt 50 wordt
 • De datum dat je het viert
 • De begin- en eindtijd van het feest : meestal begint het feest tussen 20:00 en 20:30 en eindigt het tussen 00:00 en 01:00
 • Het adres waar het feest plaatsvindt
 • Of de gasten even willen laten weten of ze komen, en zo ja met hoeveel personen
 • Het telefoonnummer en/of e-mail adres waarop ze dat kunnen laten weten
 • Eventueel een cadeautip, dresscode enzovoorts

De feestlocatie sfeervol aankleden

Of je het feest nu in een zaaltje of thuis viert, je moet de feestlocatie natuurlijk nog wel een beetje leuk versieren. Op FeestBazaar.nl bijvoorbeeld vind je tientallen leuke artikelen voor een 50e verjaardag, van ballonnen tot afzetlinten, van spandoeken tot verkeersborden en van vlaggetjes tot maskers voor de onvermijdelijke Abraham of Sarah pop.

De muziek tijdens je 50e verjaardag feest

Als bedrijf waar je een dj kunt huren voor je verjaardagsfeest komen we er natuurlijk niet onderuit om het ook over de muziek te hebben. Wat bijna altijd goed werkt is de muziek uit de staptijd van de gasten. Bij een 50e verjaardag zijn veel gasten ook rond die leeftijd, dus muziek uit de jaren 80 en 90 werkt vaak erg goed. Nieuwere nummers kunnen ook prima werken, maar dan wel de hits die iedereen kent. De grote zomerhits wekken vaak ook leuke herinneringen op aan vakanties ed dus die doen het vaak ook prima, en ook wat gezellige Nederlandstalige muziek wordt vaak wel gewaardeerd.

Dj huren voor je 50e verjaardagsfeest? Dat doe je bij DjHuren.nl!

 • Je krijgt een uitstekende, representatieve allround dj met meer dan 10 jaar ervaring op de meest uiteenlopende feesten
 • Onze muziekcollectie bevat voor ieder wat wils, en je mag zelf aangeven welke muziek je wel en niet leuk vindt
 • Onze schitterende, professionele drive-in-shows bevatten alle benodigde apparatuur en zijn volledig op je wensen af te stemmen
 • Maximale zekerheid : we leggen alle afspraken vast in een contract en wij regelen altijd een vervangende dj indien nodig
 • Bruidsparen en andere particuliere klanten kunnen tot 14 dagen na boeking kosteloos annuleren
 • Je ontvangt de factuur pas 30 dagen voor het feest en indien gewenst mag je de helft achteraf betalen
 • We beantwoorden je vragen snel en deskundig per e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor

Bekijk onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

Reageren is niet toegestaan.