• Home »
  • Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een drive-in-show of dj show precies?

Indien je alleen een dj huurt neemt deze alleen zijn eigen muziekcollectie mee, dus geen licht en geluidsapparatuur. Dit is alleen mogelijk als jij of je feestlocatie over professionele dj apparatuur beschikt, want zoals bij elke vakman is goed gereedschap een eerste vereiste voor een goede prestatie!

In de meeste gevallen nemen onze dj’s zelf alle licht- en geluidsapparatuur mee. In dat geval spreken we over een drive-in-show of dj show.

Wat is de procedure als ik een dj bij jullie wil huren?

Allereerst hartstikke leuk dat je overweegt een dj bij ons in te huren! Wij komen er natuurlijk graag een onvergetelijk feest van maken bij je, maar neem aub eerst even contact met ons op om te kijken of we beschikbaar zijn op jouw feestdatum. Dat kan telefonisch op 040 848 80 69, per e-mail op info@djhuren.nl of via ons contactformulier.

Als wij beschikbaar zijn en je bent akkoord met onze offerte kun je deze per e-mail of telefoon bevestigen. Je ontvangt vervolgens per e-mail een contract in PDF formaat waarin alle details en gemaakte afspraken overzichtelijk zijn opgenomen. Na controle stuur je ons een mailtje terug waarin je verklaart akkoord te gaan met dit contract.

Vervolgens gaan wij alles voor je regelen; we reserveren alle apparatuur en een uitstekende dj, nemen indien nodig contact op met de locatie enzovoorts. Over het onderdeel “muziek” hoef je jezelf nu geen zorgen meer te maken, dat is perfect geregeld!

Hoe werkt het met de betaling?

Je hoeft bij ons niets aan te betalen bij boeking, je ontvangt de factuur pas ongeveer 30 dagen voor je feest. Minimaal de helft van het totaalbedrag dient uiterlijk 10 dagen voor het feest op onze bankrekening te zijn bijgeschreven, de andere helft mag je indien gewenst achteraf betalen. In dat geval dient het restbedrag binnen 14 dagen na het feest op onze bankrekening te zijn bijgeschreven. Uiteraard mag je ook gewoon alles in 1 keer vooraf betalen als je dat prettiger vind.

Alle betalingen gaan dus per bank. Ons bankrekeningnummer (IBAN) is NL49RABO0103709924.

Zijn jullie prijzen echt all-in of komt er nog iets bij?

In principe zijn alle kosten verwerkt in de vermelde prijzen. Zo zijn alle prijzen inclusief een uitstekende allround dj, alle benodigde apparatuur, reiskosten door heel Nederland (met uitzondering van de waddeneilanden), BTW enzovoorts.

Bovendien ontvang je altijd eerst een vrijblijvende offerte, die in de meeste gevallen gelijk zal zijn aan de prijzen op onze website. Alleen onvoorziene kosten zoals parkeerkosten en tolwegen zijn niet inbegrepen. Buiten dat hoef je niet bang te zijn voor onaangename verrassingen.

Er zijn wel enkele zaken waarvoor extra kosten berekend kunnen worden, maar dit zal altijd van tevoren gecommuniceerd worden. Bijvoorbeeld wanneer je feest langer dan 5 uur duurt of als je locatie alleen per trap bereikbaar is.

Hoe zit het met de op- en afbouw van de apparatuur?

Op- en afbouw van de apparatuur is vanzelfsprekend ook bij de prijs inbegrepen en gebeurt buiten de afgesproken feesttijden. Dat duurt ongeveer een uurtje voor de kleinere shows en anderhalf uur voor de grotere shows, maar we nemen graag ruim de tijd dus de dj is vaak al wat eerder ter plaatse.

Als je bijvoorbeeld onze Gewoon Gezellig drive-in-show huurt en je feest begint om 20:00 zal de dj er meestal tussen 18:30 en 18:45 zijn om de apparatuur op te bouwen. De apparatuur wordt direct na het feest weer afgebouwd.

Hoe verloopt een feest meestal?

Jullie dj is ruim van tevoren aanwezig om zich voor te bereiden. Jullie mogen gerust wat later komen, als wij maar in de feestlocatie kunnen en weten waar we moeten staan komt dat helemaal goed.

Al voordat de eerste gasten binnenkomen hebben we al wat gezellige achtergrondmuziek aan staan. Je gasten willen je immers eerst even kunnen feliciteren, kunnen bijkletsen met de andere gasten en vaak moet er ook wel wat alcohol in voordat de voetjes wat losser gaan zitten 😉 . Na een tijdje (meestal 1 tot 1,5 uur na binnenkomst) zit de sfeer erin en kunnen we de dansvloer officieel openen.

Dat doen we meestal door de feestvierder even naar voren te roepen (bij een bruiloft volgt dan vaak een openingsdans) en de gasten welkom te heten. Daarna wordt het tijd om de dansvloer gevuld te krijgen: het volume gaat wat omhoog, de verlichting gaat op standje “gezellig feest” en de dj draait bekende hits die passen bij jullie (muziek)wensen en gasten.

Meestal draaien we lekker gevarieerd, voor ieder wat wils dus maar uiteraard wel in 1 vloeiende mix. Onze dj’s zijn ervaren professionals die prima aanvoelen welke muziek ze moeten draaien om de dansvloer gevuld te houden, maar vanzelfsprekend mag je zelf aangeven welke muziek je wilt horen op je feest. Ook verzoekjes tijdens het feest zijn wat ons betreft van harte welkom.

Tegen het einde van het feest zorgen we voor een mooie afsluiting en dan wordt het tijd om moe maar voldaan weer naar huis te gaan. Het was een geweldig feest!

Ik wil van tevoren gaan kijken of contact hebben met de dj over mijn (muziek)wensen. Kan dat?

Natuurlijk is het van groot belang dat je feest wordt zoals jij het wilt. Daarom vragen we je ongeveer 30 dagen voor je feest deze vragenlijst in te vullen, waarin je onder andere je (muziek)wensen kunt aangeven. Deze vragenlijst sturen we door naar jullie dj zodat hij zich goed kan voorbereiden. Enkele dagen voor het feest belt jullie dj nog even om alles door te spreken.

Onze dj’s en drive-in shows zijn voornamelijk te vinden op besloten feesten zoals (jubileum) bruiloften, bedrijfsfeesten en verjaardagen, waarbij vreemden niet welkom zijn. Daarom is het helaas niet mogelijk een optreden bij te wonen.

Je bent wel van harte welkom voor een persoonlijk kennismakingsgesprek op ons kantoor in Waalre. Daarnaast kun je op onze website en op onze Facebook pagina een behoorlijk goede indruk krijgen door de vele foto’s en videofragmenten van onze drive-in-shows en feesten die we verzorgd hebben, en ook de referenties van onze klanten spreken voor zich.

Ik wil een specifieke dj reserveren die mij is aanbevolen, kan dat?

De prijzen op deze website zijn gebaseerd op een door ons te selecteren dj. Wil je zelf bepalen wie jullie dj wordt, bijvoorbeeld omdat deze is aanbevolen door een bekende of door jullie feestlocatie? Dat kan natuurlijk, maar daarvoor geldt wel een meerprijs van € 100,00.

Neemt de dj ook pauze of draaien jullie non-stop?

Eén van de voordelen van een dj ten opzichte van een live artiest of band is dat een dj non-stop speelt. Wij spelen dus de hele avond zonder onderbrekingen muziek. Natuurlijk moet een dj ook weleens naar de wc of wat te drinken halen, maar dat kan prima terwijl de muziek gewoon door speelt.

Regelen jullie altijd vervanging als een dj bijvoorbeeld ziek wordt?

Jazeker! Doordat wij met meerdere dj’s werken kunnen we ook altijd vervanging regelen bij ziekte of andere problemen.

Hoe gaat DjHuren.nl om met annuleringen wegens corona?

Als de overheid een feest zoals beschreven in het contract op jullie feestdatum verbied kun je kosteloos annuleren of verplaatsen.

Mijn feestlocatie is alleen per trap toegankelijk, is dat een probleem?

In de meeste gevallen vormen obstakels zoals trappen of een moeilijk begaanbaar pad (bijvoorbeeld grind of modder) een probleem wanneer je een drive-in show inhuurt. Meestal bouwt de dj de drive-in-show namelijk in zijn eentje op. De meeste apparatuur zit in kisten met wielen, omdat dit te zwaar is om te tillen.

Als de feestlocatie obstakels bevat kan er niet gereden worden en moet de apparatuur getild worden. Aangezien dit niet met één persoon te doen is moet daar een extra persoon voor worden ingehuurd. Dit brengt extra kosten met zich me, informeer ernaar voordat je boekt!

Waar vind ik jullie adres en andere bedrijfsgegevens?

Die vind je op onze contactpagina.

Waar vind ik jullie algemene voorwaarden?

Die vind je op deze pagina.