• Home »
  • Blog »
  • Bruiloft muziek – welke muziek is populair op bruiloften?

Bruiloft muziek – welke muziek is populair op bruiloften?

De bruiloft dj’s van DjHuren.nl verzorgen al sinds 2003 de muziek op bruiloften door heel Nederland. Maar wat voor muziek wordt er nu gedraaid op de meeste bruiloften? En is het verstandig zelf een lijstje te maken als je een bruiloft dj gaat huren? In dit artikel lees je er alles over.

De muziek tijdens je bruiloft feest

bruiloft muziekOp een bruiloft heb je meestal gasten van alle leeftijden. De meeste gasten zullen waarschijnlijk ongeveer dezelfde leeftijd als jullie hebben, maar er zullen ongetwijfeld ook een aantal oudere gasten zijn, zoals jullie ouders, ooms, tantes en wellicht zelfs opa’s en oma’s. En hoewel het wel echt jullie feestje moet worden wil je natuurlijk toch dat iedereen een leuke avond heeft.

Bruiloft muziek is meestal dan ook lekker gevarieerd, voor ieder wat wils dus. Een goede mix van disco classics, jaren 90, de 00’s en natuurlijk de top 40 van nu levert over het algemeen de leukste feesten op. Afwisseling is daarbij zeer belangrijk: door steeds blokjes van 3 a 4 nummers in een bepaalde muziekstijl te draaien gaat het nooit vervelen en zo hoeft niemand lang te wachten totdat zijn of haar favoriete muziekstijl voorbij komt.

Naast voldoende afwisseling is ook herkenbaarheid van groot belang. Je ouders, ooms en tantes kennen heel veel nummers uit de afgelopen 20 jaar natuurlijk ook wel van de radio, net zoals jullie en jullie vrienden ook veel oudere nummers zullen kennen. Het is echter wel de kunst om net die nummers te kiezen die iedereen kent, en die ook nog eens goed passen bij de sfeer van dat moment.

Typische bruiloft muziek

Er is natuurlijk veel typische bruiloft muziek, van die nummers die je op iedere bruiloft voorbij hoort komen. Denk bijvoorbeeld aan Meatloaf en Grease, maar ook aan nieuwere nummers zoals I gotta feeling van The Black Eyed Peas en Balada van Gusttavo Lima. In onze bruiloft muziek top 100 vind je nog veel meer van dat soort typische bruiloft nummers.

Die nummers worden natuurlijk niet voor niets op vrijwel iedere bruiloft gedraaid; het zijn zeer bekende nummers die meestal zorgen voor een goed gevulde dansvloer. Er zijn echter ook steeds meer mensen die dat soort nummers al iets te vaak gehoord hebben en die juist niet al teveel van dat soort geijkte hits willen horen, en dat is natuurlijk ook prima.

Jullie bruiloft, jullie muziek

Zoals we hierboven al vertelden wil je natuurlijk dat iedereen een leuke avond heeft, maar het is wel jullie feest dus jullie eigen muzieksmaak moet ook goed vertegenwoordigd zijn. Een goede bruiloft dj zal je daarom altijd vragen welke muziek jullie leuk vinden, en zeker ook welke muziek niet.

Sommige bruidsparen willen ook graag een lijstje met favoriete nummers of artiesten maken voor de dj. Dat is natuurlijk prima, maar probeer dat lijstje wel te beperken tot maximaal zo’n 20 nummers. Je huurt immers niet voor niets een bruiloft dj in, als je perse jouw 100 favoriete nummers wilt horen kun je misschien beter een spotify playlist aanzetten ;-).

Met 10 a 20 nummers krijgt een goede bruiloft dj een prima beeld van jullie muzieksmaak. Vertrouw verder op zijn ervaring en expertise, en als de muziek tijdens de bruiloft zelf toch niet helemaal naar wens is kun je natuurlijk altijd even naar de dj toe lopen. Waarschijnlijk zullen jullie gasten zelf ook wel met verzoekjes komen dus dat komt altijd goed.

Waarom een bruiloft dj huren bij DjHuren.nl?

  • Je krijgt een uitstekende, representatieve bruiloft dj met meer dan 10 jaar ervaring op de meest uiteenlopende feesten
  • Onze muziekcollectie bevat voor ieder wat wils, en je mag zelf aangeven welke muziek je wel en niet leuk vindt
  • Onze schitterende, professionele bruiloft shows bevatten alle benodigde apparatuur en zijn volledig op je wensen af te stemmen
  • We leggen alle afspraken vast in een contract en wij regelen altijd een vervangende bruiloft dj indien nodig
  • Je kunt tot 14 dagen nadat je geboekt hebt kosteloos annuleren
  • Je ontvangt de factuur pas 30 dagen voor het feest en indien gewenst mag je de helft achteraf betalen
  • We beantwoorden je vragen snel en deskundig per e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor

Reageren is niet toegestaan.