• Home »
  • Blog »
  • Goedkope dj huren? Of toch maar liever een professional?

Goedkope dj huren? Of toch maar liever een professional?

Hoewel onze prijzen behoorlijk scherp zijn ten opzichte van gelijkwaardige bedrijven krijgen we toch regelmatig te horen dat mensen voor een goedkopere dj hebben gekozen. Dat is natuurlijk hun goed recht, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen zo’n goedkope dj huren en een dj huren bij een professioneel bedrijf als DjHuren.nl?

Betrouwbaarheid en ervaring

Goedkope dj hurenDe twee sleutelwoorden zijn betrouwbaarheid en ervaring. Het dj vak is de laatste jaren een stuk populairder geworden, vooral vanwege het feit dat de grootste supersterren van nu het woordje DJ voor hun naam hebben staan. Daarnaast is het dj vak ook een stuk toegankelijker geworden; muziek is een stuk makkelijker verkrijgbaar via internet en zelfs apparatuur is steeds goedkoper.

Als je gaat kijken naar goedkope dj apparatuur heb je voor een paar honderd euro al een complete set waarmee je kan gaan draaien op feestjes… en dat doen veel hobby dj’s dan ook, met hun laptopje vol illegale muziek en twee goedkope speakers (met dito geluidskwaliteit).

Natuurlijk vragen ze daar nog niet veel voor, je kunt voor minder dan 100 euro al een goedkope dj huren. Sterker nog, ze willen zo graag voor een echt publiek draaien dat je er bijna geld bij krijgt als ze mogen komen 😉

Is een professionele dj huren altijd de juiste keuze?

Niet persé. Veel collega’s klagen steen en been over deze goedkope dj’s, en zeggen dat ze de markt verpesten. Maar diezelfde dj’s zijn waarschijnlijk zelf ook ooit zo begonnen (al was muziek in die tijd natuurlijk nog niet zo gemakkelijk verkrijgbaar en apparatuur nog een stuk duurder), en ook voor dat soort dj’s is er een markt.

Kinderverjaardagen, klassenfeesten, een feestje op de voetbalvereniging voor leeftijdsgenoten en misschien zelfs op de verjaardag van ouders, ooms of tantes. Op dat soort feestjes heb je helemaal geen professionele dj nodig, een goedkope dj huren kan in zo’n geval een prima optie zijn. Kinderen en tieners hebben immers toch wel lol, wie er ook draait. Een dj van hun eigen leeftijd, uit hun eigen vriendenkring, is voor hun vaak minstens net zo leuk als een professionele dj. Waarschijnlijk is zo’n dj nog beter thuis in de muziek die zij leuk vinden ook, niets mis mee!

Ook op een verjaardagsfeestje thuis kan het best leuk zijn als je neefje of buurjongen wat muziek komt draaien. Hij kent de muziek uit jullie tijd dan wel niet, maar op zo’n feestje wordt toch voornamelijk gekletst dus het is toch maar een beetje op de achtergrond. En je kunt altijd zelf nog wat muziek aanzetten toch?

Wanneer kun je beter een professionele dj in plaats een goedkope dj huren?

bruiloft dj hurenAls het feest echter wat groter of belangrijker wordt kun je beter geen goedkope dj huren, en wat meer geld uitgeven aan een professional.

Dat geldt natuurlijk sowieso voor bruiloften: je trouwt immers maar 1 keer (met deze partner althans 😉 ) en het kost heel veel geld, dan moet je niet gaan besparen op het meest sfeerbepalende element van je bruiloft: de dj dus.

Een bruiloft is één van de moeilijkste feesten voor een dj. Je hebt immers te maken met een zeer gevarieerd publiek, niet alleen qua leeftijden maar zeker ook qua muzieksmaak. Een ervaren allround dj heeft een zeer uitgebreide muziekcollectie met voor ieder wat wils, en hij kent zijn muziekcollectie ook echt (en dat is wat anders dan 2TB aan muziek meenemen, dat kan iedereen tegenwoordig).

Een professionele allround weet bovendien welke nummers hij moet draaien om de dansvloer vol te krijgen… en te houden.
En dat ook nog eens op een manier waarop iedereen een leuke avond heeft, niet alleen degenen die van hardstyle houden
(of, in het geval van een oudere hobby dj, van jaren 60/70/80 muziek)…

Naast ervaring is ook betrouwbaarheid van groot belang bij dit soort feesten. Niet alleen qua apparatuur (goedkopere apparatuur is nu eenmaal een stuk minder betrouwbaar dan professionele apparatuur) maar vooral ook op het gebied van afspraken nakomen. Je wilt niet weten hoe vaak wij de afgelopen 12 jaar een paniekerig telefoontje hebben gekregen van iemand die een goedkope dj had geboekt die een paar dagen voor het feest afbelde…

– Omdat hij een andere klus had aangenomen waar hij twee tientjes meer kon verdienen…
– Omdat hij een andere klus kreeg aangeboden die hem gewoon leuker leek…
– Omdat een vriend vroeg of hij mee naar een festival ging…
– Omdat hij ziek was en geen vervanging had…
– Omdat (een deel van) zijn apparatuur kapot was en hij geen vervanging had…
– Omdat hij een paar maanden geleden was gestopt met zijn hobby, maar vergeten was de klant even in te lichten…
– Omdat hij het hele feest überhaupt gewoon vergeten was…
– Enzovoorts enzovoorts, we hebben het allemaal al eens gehoord.

Voor zo’n hobby dj is het immers niet meer dan een hobby….

Bij een professioneel bedrijf als DjHuren.nl hoef je niet bang te zijn voor dat soort scenario’s. Alle afspraken worden namelijk netjes vastgelegd in een contract, en als we al eens te maken hebben met een zieke dj of andere calamiteiten regelen we gewoon vervanging.

Bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor bruiloften; ook voor je 30e, 40e of 50e verjaardag, jubileum huwelijk, wat grotere verenigingsfeesten enzovoorts kun je beter voor een professionele dj kiezen. Uiteraard geldt dit ook voor bedrijfsfeesten, als je een factuur nodig hebt kom je immers sowieso bij een professionele dj uit.

Waarom een dj huren bij DjHuren.nl?

  • Je krijgt een uitstekende, representatieve allround dj met meer dan 10 jaar ervaring op de meest uiteenlopende feesten
  • Onze muziekcollectie bevat voor ieder wat wils, en je mag zelf aangeven welke muziek je wel en niet leuk vindt
  • Onze schitterende, professionele drive-in-shows bevatten alle benodigde apparatuur en zijn volledig op je wensen af te stemmen
  • Maximale zekerheid : we leggen alle afspraken vast in een contract en wij regelen altijd een vervangende dj indien nodig
  • Bruidsparen en andere particuliere klanten kunnen tot 14 dagen na boeking kosteloos annuleren
  • Je ontvangt de factuur pas 30 dagen voor het feest en indien gewenst mag je de helft achteraf betalen
  • We beantwoorden je vragen snel en deskundig per e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor

Bekijk direct onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

 

Reageren is niet toegestaan.