• Home »
  • Blog »
  • Kinderen op je bruiloft of feest, hoe houd je ze bezig?

Kinderen op je bruiloft of feest, hoe houd je ze bezig?

Sommige ouders vinden het he-le-maal niet erg om een avondje naar een feest te gaan zonder de kinderen, maar veel andere ouders nemen de kinderen juist liever wel mee.
Zo’n feest duurt echter al gauw 4 tot 5 uur, en na een uurtje begint de verveling al snel toe te slaan. Hoe kun je dat nou voorkomen, terwijl je zelf lekker kunt feesten?
Onze dj’s verzorgen wekelijks bruiloften en andere feesten waar kinderen aanwezig zijn, en in dit artikel hebben we onze beste tips op een rijtje gezet!

Minidisco time!

kinderen op je bruiloft of feestBij een bruiloft, maar ook bij andere feesten, moeten de gasten er altijd even in komen voordat ze de dansvloer betreden. Ze willen eerst het bruidspaar of de jarige feliciteren, even bijkletsen en natuurlijk moet er vaak ook wat alcohol in voordat de voetjes wat losser gaan zitten. Voor je het weet ben je al één tot anderhalf uur verder voordat de eerste gasten de dansvloer betreden.

Kinderen zijn echter wel al direct in “the mood for dancing” 🙂 Daarom draaien we op feesten waar een aantal kinderen bij zijn aan het begin van de avond regelmatig een half uurtje minidisco muziek. Je kent het wel, liedjes als Tsjoe Tsjoe Wa, Hokey Cokey, Superman en al die andere liedjes die ze op vakantie ook zo leuk mee deden.

Zo kunnen de ouders hun foto albums weer aanvullen en ook voor de rest van de gasten is het leuk om naar te kijken. Bijkomend voordeel is dat de kinderen er lekker uitgeput van raken en dus weer even rustig zijn 😉

Zoek een locatie met een speeltuin

Alle ouders weten het: kinderen zijn gek op speeltuinen. Geef ze een glijbaan, een schommel en iets om op te klimmen en ze zijn weer minstens een uur zoet.

Geef de kinderen iets te doen

Bij de meeste jongens is het simpel: zorg dat ze een bal hebben en je ziet ze de rest van de avond niet meer terug. Is er op jouw feestlocatie geen ruimte om te voetballen? Misschien kun je iets als tafelvoetbal, sjoelen of desnoods wat knikkers wel regelen? Of een grote bak met Lego, Knex, blokken enzovoorts?

Meiden vermaken zich vaak prima met creatievere dingen, zoals het versieren van een sieradenkistje, het pimpen van een kledingstuk, schmink en/of make-up, nagels lakken of versieren enzovoorts.

Ook iets om mee te knutselen of desnoods een paar kleurplaten doen het altijd goed om ze weer een (half) uurtje bezig te houden.

Geef ze iets met een scherm

Tja, je hebt natuurlijk liever dat de kids lekker actief bezig zijn maar iets met een scherm is altijd zeer effectief. Een combinatie van actief en een scherm kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met een Nintendo Wii spelcomputer met Wii Sports of een dansmat. Voor later op de avond, als ze wat moe worden, doet een hoek met lekkere lounge kussens en een TV met NetFlix het ook prima. Maar ook een tablet of telefoon (neem wel een hoofdtelefoon mee) doet wonderen bij kinderen.

Laat ze ophalen door de oppas

Wil je zelf lekker lang door kunnen feesten? Zeker wat kleinere kinderen worden op een gegeven moment moe, dus zorg voor een oppas die ze rond een uur of 22:00 a 23:00 komt ophalen. Zo zijn ze toch bij het feest, maar kunnen ze als ze moe zijn lekker gaan slapen terwijl jij nog lekker even door kunt gaan.

Dj huren voor je feest? Dat doe je natuurlijk bij DjHuren.nl

Als je een wat grotere groep kinderen hebt is onze kinderdisco natuurlijk een prima idee! Onze ervaren kinder entertainers houden de kids 2 tot 3 uur bezig met dansjes, spelletjes en wedstrijdjes zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Uiteraard weten we ook heel goed hoe we volwassen gasten moeten vermaken tijdens je feest 🙂

Bekijk onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

Reageren is niet toegestaan.