• Home »
  • Blog »
  • Tuinfeest organiseren : zo doe je dat

Tuinfeest organiseren : zo doe je dat

Als je een feest organiseert in de lente of zomer is een tuinfeest al snel een aantrekkelijke optie. Maar waar moet je nu op letten als je een tuinfeest organiseert?

De datum bepalen waarop je je tuinfeest geeft

Hoewel je ook best in de winter een tuinfeest kunt organiseren is een tuinfeest vanzelfsprekend het leukste als het lekker weer is. Hoewel het weer in Nederland weinig garanties geeft zijn de lente en zomermaanden uiteraard veruit het populairst. Houd wel rekening met vakanties, anders kan het gebeuren dat een groot deel van de uitgenodigde gasten net op vakantie is tijdens jouw tuinfeest en dat is natuurlijk zonde. Zorg dan ook dat je op tijd je gasten uitnodigt, en gooi wat briefjes in de bus in de buurt waarin je aangeeft dat je een feestje geeft en jezelf alvast verontschuldigd voor de eventuele overlast.

De tijden van je tuinfeest

Wat je precies nodig hebt is ook afhankelijk van hoe laat je je tuinfeest organiseert. Zo moet je ’s middags bijvoorbeeld rekening houden met voldoende parasols, terwijl je ’s avonds juist terrasverwarmers en sfeerverlichting moet regelen.

Eten en drinken

Uiteraard zorg je ervoor dat de koelkast goed gevuld is met koude drankjes. Houd er rekening mee dat je gasten 2 tot 3 consumpties per uur zullen drinken. Om te voorkomen dat je zelf de hele tijd aan het lopen bent kun je de koelkast het beste in het zicht zetten, of een speciale koelkast huren bij een partyverhuur bedrijf. Je kunt de flessen drank ook in een grote emmer (of kruiwagen, of vat) met ijs zetten om ze lekker koel te houden. Extra tip: begroet je gasten met een lekkere welkomstcocktail!

Wat je qua eten moet regelen ligt ook weer een beetje aan de tijden van je tuinfeest. Als dat rond etenstijd is valt een barbecue altijd zeer in de smaak, maar dat is natuurlijk vrij prijzig en veel werk. Bij wat grotere groepen is het al snel interessant om de barbecue te laten verzorgen door de lokale slager of cateraar.

Als je feest tijdens lunchtijd of juist wat later op de avond (na 20:00) begint kun je ook prima volstaan met lekkere hapjes, bijvoorbeeld belegde broodjes, wraps en snacks uit de frietpan. Zorg voor kleine hapjes die je gasten staand kunnen eten en vermijd hapjes die niet goed blijven bij hoge temperaturen (zoals kaas en worst).

Zitten of dansen

Als je echt een dansfeest wilt is het verstandig het aantal zitplaatsen zoveel mogelijk te beperken. Als mensen kunnen zitten blijven ze namelijk meestal ook zitten, en dan wordt het erg lastig om ze in beweging te krijgen. Uiteraard zorg je dat de oudere gasten wel kunnen zitten, maar kies verder zoveel mogelijk voor statafels; zo hebben je gasten toch een plek waar ze hun eten en drinken kwijt kunnen, maar omdat ze toch al staan zullen ze ook veel sneller gaan dansen.

Vanzelfsprekend gaan je gasten ook veel sneller dansen als je een goede dj huurt 🙂

Bekijk onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

 
 

Zorg voor schaduw en/of verwarming

tuinfeestNederlanders houden van de zon, maar niet als ze er de hele middag in moeten staan of zitten. Zeker op hele warme dagen zoeken je gasten graag de schaduw op. Wellicht is jouw tuin omringt met grote bomen waardoor die schaduw al natuurlijk aanwezig is, maar anders is het verstandig om te zorgen voor voldoende parasols, tuindoeken of een partytent.

Een partytent is sowieso een goede optie als je een tuinfeest organiseert, want zoals je weet regent het ook in de zomer regelmatig in ons landje en je wilt uiteraard niet dat je feest letterlijk in het water valt. Als het niet regent biedt een partytent een goede bescherming tegen de zon, en als het wat afkoelt is een partytent makkelijker te verwarmen. Als het wat harder waait kun je gebruik maken van zijwanden, en je kunt sfeerverlichting zoals prikkabel gemakkelijk aan het frame bevestigen. En voor de prijs hoef je het ook al niet te laten, want een partytent huren of kopen kost maar een paar tientjes.

Zeker in de lente en het najaar kan het overdag heerlijk weer zijn, maar ’s avonds flink afkoelen. Ook dan kun je prima een tuinfeest organiseren, maar zorg dan wel voor voldoende verwarming. Terrasverwarmers (van die “paddestoelen” op gas) huur je bij het locale partyverhuur bedrijf voor een paar tientjes en doen prima hun werk, maar ook een vuurkorf is een zeer sfeervolle en effectieve manier om je gasten op te warmen.

Zorg voor een feestelijke sfeer

Over sfeer gesproken, natuurlijk moet je tuin wel een beetje feestelijk worden aangekleed. Zeker als het wat donkerder wordt is eventuele tuinverlichting niet altijd voldoende. Wij bieden een aantal leuke mogelijkheden om je tuin sfeervol te verlichten, zoals prikkabel of floorspots waarmee je bepaalde gedeelten van je tuin prachtig kunt uitlichten (bijvoorbeeld die ene mooie boom of je vijver). Ook (slingers met) lampionnen geven altijd een erg leuk effect voor een feest in je tuin, evenals (geschilderde) potjes met kaarsen erin.

De muziek tijdens je tuinfeest

Als bedrijf dat dj’s verzorgt tijdens tientallen tuinfeesten per jaar komen we er natuurlijk niet onderuit om het ook even over de muziek te hebben. Vanzelfsprekend kun je elke muzieksoort (laten) draaien die je maar wilt, maar tijdens een tuinfeest mogen de lekkerste zomerhits uiteraard niet ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Summer Jam, Balada, Mambo nr 5, Coco Jamboo, Despacito, Reggae Nights en Bob Marley? Stuk voor stuk heerlijk zomerse nummers waarmee de dansvloer in no-time gevuld is, zeker als je een dj huurt bij DjHuren.nl!

Dj huren voor je tuinfeest? Dat doe je bij DjHuren.nl!

  • Je krijgt een uitstekende, representatieve allround dj met meer dan 10 jaar ervaring op de meest uiteenlopende feesten
  • Onze muziekcollectie bevat voor ieder wat wils, en je mag zelf aangeven welke muziek je wel en niet leuk vindt
  • Onze schitterende, professionele drive-in-shows bevatten alle benodigde apparatuur en zijn volledig op je wensen af te stemmen
  • Maximale zekerheid : we leggen alle afspraken vast in een contract en wij regelen altijd een vervangende dj indien nodig
  • Particuliere klanten kunnen tot 14 dagen na boeking kosteloos annuleren
  • Je ontvangt de factuur pas 30 dagen voor het feest en indien gewenst mag je de helft achteraf betalen
  • We beantwoorden je vragen snel en deskundig per e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor

Bekijk onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

Reageren is niet toegestaan.