• Home »
  • Blog »
  • Bruiloft dj tips : zo zorg je voor geweldig trouwfeest!

Bruiloft dj tips : zo zorg je voor geweldig trouwfeest!

Een bruiloft dj van DjHuren.nl verzorgt ieder jaar de muziek tijdens tientallen bruiloften door heel Nederland en weet dan ook als geen ander wat je moet doen om een geweldig trouwfeest te krijgen – en wat niet. In dit artikel lees je de beste tips van onze bruiloft dj’s!

De locatie van jullie trouwfeest

trouwlocatieEen bruiloft feest organiseren begint meestal bij de keuze voor de feestlocatie. Ga je voor een exclusieve trouwlocatie zoals een chique kasteel of landhuis, of kies je liever voor een gezellig partycentrum of het café bij jullie in het dorp?

Deze keuze heeft ten eerste natuurlijk gevolgen voor jullie budget: bij een exclusieve trouwlocatie betaal je al snel honderden euro’s huur terwijl je bij een partycentrum of café vaak alleen het eten en drinken hoeft te betalen, en dat eten en drinken is bij zo’n exclusieve trouwlocatie vaak nog een stuk duurder ook.

Wil je een volle dansvloer? Beperk dan het aantal zitplaatsen!

Een bruiloft dj huren doe je meestal omdat je een swingend trouwfeest wilt met een lekker volle dansvloer. Daar kunnen onze bruiloft dj’s natuurlijk prima voor zorgen, maar jullie kunnen ons werk een heel stuk makkelijker maken door het aantal zitplaatsen flink te beperken. Als bruiloftsgasten kunnen zitten doen ze dat namelijk vaak ook, en het kan behoorlijk lastig zijn ze van hun stoel af te krijgen richting de dansvloer.

Natuurlijk heb je wel een aantal zitplaatsen nodig voor de oudere gasten, maar bij de meeste bruiloften zijn het grootse deel van de bruilofsgasten twintigers en dertigers en die kunnen ook prima aan een statafel staan. Als die statafels dan ook nog langs de dansvloer staan is het letterlijk en figuurlijk maar een kleine stap naar de dansvloer!

Laat je bruiloftsgasten niet te ver reizen

Bij de keuze van de feestlocatie is het ook verstandig rekening te houden met de reistijd van jullie gasten. Voor jullie als bruidspaar is dat minder van belang aangezien jullie waarschijnlijk overnachten bij de feestlocatie of in een hotel vlakbij, maar de meeste gasten moeten ’s avonds weer gewoon terug naar huis.

Als jullie trouwlocatie voor veel gasten een heel eind rijden is zul je merken dat deze gasten het feest al vrij vroeg zullen verlaten: onze bruiloft dj ziet vooral oudere gasten regelmatig rond een uur of elf al vertrekken in zo’n geval.

De gezelligste trouwfeesten zijn vaak de feesten waar de bruiloftsgasten gewoon met de fiets of taxi naar huis kunnen. Dan wordt er immers ook meer gedronken, en het is natuurlijk geen geheim dat alcohol ervoor zorgt dat mensen net wat meer los durven te gaan dan in nuchtere toestand 😉

Een zomerse bruiloft : zo houd je de gasten binnen

De zomermaanden zijn altijd populair bij het prikken van een trouwdatum. Trouwfoto’s met een stralend zonnetje zijn immers veel mooier dan wanneer er een dreigende grijze lucht op de achtergrond staat. Maar dat stralende zonnetje en de bijbehorende temperaturen zorgen er ook voor dat de gasten liever buiten gaan zitten in plaats van binnen te dansen…
Dat is zich niet zo erg, maar als je je trouwdag wilt afsluiten met een echt knalfeest is dat natuurlijk doodzonde!

Hoewel je dat eigenlijk bijna niet kunt voorkomen zijn er toch enkele dingen die je kunt doen. Ten eerste: kies een feestlocatie met airconditioning! Een binnentemperatuur van 30 tot 35 graden is echt veel te warm om uitbundig te gaan dansen. Ook voor jullie als bruidspaar een stuk prettiger: jouw prachtige prinsessenjurk of chique pak ziet er dan wel prachtig uit, maar het is ook bloedheet.

Een tweede tip: zorg dat er geen terras buiten staat. Zoals we hierboven al schreven, als gasten kunnen zitten zullen ze dat ook doen en als ze dan ook nog buiten in het zonnetje kunnen zitten met een heerlijk briesje erbij… tja, dan kan zelfs onze bruiloft dj ze niet meer op de dansvloer krijgen.

Tip nummer 3 : laat buiten geen drankjes serveren. Als de gasten zelf naar binnen moeten lopen om iets te drinken te halen is de kans ook een stuk groter dat ze daar blijven hangen.

Eten tijdens je bruiloft : hapjes of een buffet?

hapjesJullie trouwfeest ononderbroken door laten gaan? Kies voor hapjes in plaats van een buffet! Eten hoort erbij tijdens een trouwfeest, want als je een bruiloft dj huurt bij DjHuren.nl wordt er natuurlijk flink gedanst en daar krijg je honger van!

Toen we in 2003 begonnen met het verzorgen van bruiloften was een buffet de standaard: rond een uur of elf werd er op iedere bruiloft een uitgebreid warm en koud buffet geserveerd. Het bruidspaar natuurlijk voorop om het buffet te openen, gevolgd door de ouders en dan de rest van de bruiloftsgasten.

Een buffet heeft echter een paar flinke nadelen. Ten eerste is het hartstikke duur; voor een beetje fatsoenlijk buffet betaal je al snel tussen de 25 en 30 euro per persoon.

Ten tweede zorgt zo’n buffet ervoor dat je hele feest minimaal een uur stil komt te liggen; iedereen is immers aan het eten en aangezien de gasten tijdens het eten gezellig willen kletsen moet de muziek weer terug naar achtergrondniveau. Nadat iedereen het eten op heeft moet er nog even worden uitgebuikt en dan moet jullie bruiloft dj weer opnieuw beginnen met het opbouwen van de sfeer om de gasten weer richting de dansvloer te krijgen.

Daarom kiezen steeds meer bruidsparen tegenwoordig voor hapjes die gedurende de avond geserveerd worden om de honger van de bruiloftsgasten te stillen. Deze hapjes kunnen varieren van kaas, worst en frituursnacks tot luxere hapjes als sateetjes, miniwraps met kip of zalm en garnalen. Ook worden er tegen het einde van de avond regelmatig belegde broodjes of een puntzak friet geserveerd.

Hapjes zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een uitgebreid buffet en aangezien ze gewoon op de dansvloer gegeten kunnen worden kan het feest ononderbroken doorgaan. Wat onze bruiloft dj’s betreft zijn hapjes dan ook een veel betere keuze dan een buffet!

De muziek van jullie bruiloft dj

Tja, in een artikel op de site van een bruiloft dj mag een stukje over de muziek natuurlijk niet ontbreken 😉 Nu hebben we daar al diverse artikelen over gepubliceerd, zoals ons artikel over bruiloft muziek en onze bruiloft muziek top 100, dus we gaan er hier dan ook niet te diep op in, maar toch nog één belangrijke tip voor een geslaagd trouwfeest: laat jullie bruiloft dj voor ieder wat wils draaien!

We maken regelmatig mee dat een bruidspaar aangeeft dat alleen hun eigen muzieksmaak gedraaid mag worden. Dat is op zich hun goed recht natuurlijk, het is immers hun feest. Maar een bruiloftsfeest geef je meestal om lekker te dansen samen met de bruiloftsgasten, en om hen op de dansvloer te houden moet er ook muziek gedraaid worden die zij leuk vinden.

Dat wil overigens niet zeggen dat jullie muzieksmaak niet belangrijk is; natuurlijk mogen jullie ook jullie voorkeuren opgeven en vertellen welke muziek jullie liever niet horen. Maar houd daarbij dus wel rekening met de muzieksmaak van jullie gasten; zo heeft iedereen een leuke avond en dan krijg je pas echt een geweldig trouwfeest!

Waarom zou je een bruiloft dj huren bij DjHuren.nl?

  • Je krijgt een uitstekende, representatieve bruiloft dj met meer dan 10 jaar ervaring op de meest uiteenlopende feesten
  • Onze muziekcollectie bevat voor ieder wat wils, en je mag zelf aangeven welke muziek je wel en niet leuk vindt
  • Onze schitterende, professionele bruiloft shows bevatten alle benodigde apparatuur en zijn volledig op je wensen af te stemmen
  • We leggen alle afspraken vast in een contract en wij regelen altijd een vervangende bruiloft dj indien nodig
  • Je kunt tot 14 dagen nadat je geboekt hebt kosteloos annuleren
  • Je ontvangt de factuur pas 30 dagen voor het feest en indien gewenst mag je de helft achteraf betalen
  • We beantwoorden je vragen snel en deskundig per e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor

Bekijk onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

Reageren is niet toegestaan.